x HomeWinkelGameBoy AdvanceGamesVerzamelaarsNintendoPokemonZeldaKirbyDonkey KongMetroidNES ClassicsOverig
Bestel vandaag, overmorgen in huis.
Sorteren op
Onze Garantie
Fantastisch Tweedehands!
6 maanden garantie!
Niet goed? Wij betalen alle verzendkosten!
Thuiswinkel Waarborg
Onze betaalmogelijkheden

iDEAL
Betaal met iDEAL bij mariogba.nl


Factuur
Billink: Bij ons kunt u achteraf uw GBA Games betalen.


Contant bij ophalen
Zie onze openingstijden.

 
Meest verkocht:

/Game Boy Advance SP IJs Blauw - Zeer Mooi - Backlight defect voor Nintendo GBA
 117.49  € 69.99
1. Game Boy Advance SP
 
/Game Boy Advance Glacier - Scherm Vervangen voor Nintendo GBA
  € 70.49
2. Game Boy Advance
 
/Super Mario Land voor Nintendo GBA
 22.49  € 16.49
3. Super Mario Land
 
/Game Boy Color Transparant Paars - Zeer Mooi voor Nintendo GBA
 81.49  € 75.49
4. Game Boy Color
 
/Pokémon Gold Version voor Nintendo GBA
 43.99  € 32.99
5. Pokémon Gold Version
 
/Pokémon Emerald Version voor Nintendo GBA
 146.49  € 116.49
6. Pokémon Emerald Version
 
/Game Boy Micro Blauw - Gebruikte Staat voor Nintendo GBA
 114.99  € 104.99
7. Game Boy Micro
 
/Pokémon FireRed Version voor Nintendo GBA
 86.99  € 76.99
8. Pokémon FireRed Version
 
/Pokémon LeafGreen Version Duitstalig voor Nintendo GBA
  € 74.99
9. Pokémon LeafGreen Version
 
/Pokémon Red Version voor Nintendo GBA
 47.49  € 33.49
10. Pokémon Red Version

Mario games voor de GameBoy Advance kopen

Mario GBA
Gebruikte spellen, hardware en accessoires
Bestel vandaag, overmorgen in huis.
Retourneren binnen 14 dagen mag!
Grootste keuze GameBoy Advance Spellen voor de laagste prijs!

Mario games voor de GameBoy Advance kopen

De geschiedenis van Super Mario

Over één ding valt vandaag de dag niet meer te discussiëren. Super Mario staat symbool voor Nintendo en videogames in het algemeen. Onze besnorde loodgieter is niet meer weg te denken uit de huidige videogame-cultuur. Hoe is dat zo gekomen? Waar komt onze springende pizza-eter eigenlijk vandaan?

De oorsprong van Super Mario ligt bij het Japanse bedrijf Nintendo, wat zich van origine richtte op het maken van kinderspeelgoed en hanafuda-kaarten. Langzaam maar zeker wordt de overstap gemaakt naar elektronisch entertainment met het inhuren van een enthousiaste Japanner in 1977; Miyamoto.


Donkey_Kong_en_Mario_Bros

Donkey Kong en Mario Bros. - (Arcadehal, 1981 / 1983)

Shigeru Miyamoto was net afgestudeerd in industrieel ontwerpen als hij door Nintendo wordt ingehuurd om videogames voor hen te maken. Met succes. Miyamoto ontwierp één van de eerste platformspellen voor de arcadehallen; Donkey Kong. Het doel is simpel. Een mannetje loopt over ijzeren stellages van een bouwterrein, springt over tonnen en redt de prinses van de aap. Punt uit. Donkey Kong werd een waanzinnig succes en Nintendo stond als softwareontwikkelaar op de kaart.

Na Donkey Kong verschenen nog meer arcade-games, waaronder Mario Bros.. Het hoofdpersonage uit Donkey Kong, tot dan toe Jumpman genoeg ,keerde terug onder de naam Mario. Samen met zijn broer Luigi moest hij proberen schildpadden om te gooien om ze vervolgens tot moes te schoppen. We weten allemaal dat dit het begin is geweest van een serie, die vandaag de dag nog steeds loopt!

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Donkey Kong. (GBA)


Super_Mario_Bros

Super Mario Bros. - (Nintendo Entertainment System, 1987)

Jong en oud waren op slag verliefd (en al snel verslaafd) toen Super Mario Bros. op de Nintendo Entertainment System in 1983 in de Nederlandse winkels lag. Jumpman werd omgedoopt tot Super Mario. De slechte King Koopa (beter bekend als Bowser) kidnapte de prinses en onze loodgieter mocht er, samen met zijn groen-gemutste broertje Luigi, achteraan om de dag te redden.

Het spel was vrolijk, energiek en voor iedereen op te pakken. Je rent en je springt, simpel als wat! Dat zou je denken, want het vergde een behoorlijke behendigheid als je het spel helemaal wilde uitspelen. Acht verschillende werelden met ieder vier levels vol uitdagingen stonden voor je klaar. Oh. Om het nog moeilijker te maken, je kunt niet opslaan. Game over is beginnen vanaf de start.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Bros. (GBA)


Super_Mario_Bros_2

Super Mario Bros. 2 - (Nintendo Entertainment System, 1989)

Nintendo draaide de Europese markt in 1989 een loer. Super Mario Bros. 2 is officieel helemaal geen Mario-spel. Het is een Europese versie van Doki Doki Panic, een Japanse actie-platformer. Waarom Nintendo dat precies heeft gelapt? De Europese markt werd onderschat qua videogame-skills.

Het originele Japanse Super Mario Bros. 2 was een extreem pittige versie van Super Mario Bros.. Bijna onmogelijk om te voltooien, dat is de beste benaming voor dit spel. Er verschenen in het spel paddestoelen waar je dood van ging en er stak een windvlaag op die je zo in de afgrond liet afdalen. Oeps, dat kunnen de Europeanen vast niet aan. Wat doen we nu? Geen probleem, we geven ze een compleet ander spel met een Mario-uiterlijk. Niemand die het merkt. Toch?

Wel dus! Desalniettemin bleek de westerse versie van Super Mario Bros. 2. (in Amerika bekend als Super Mario Bros. USA) toch niet zo slecht te zijn. Het was allemaal een beetje anders. Vage deuren die verschenen en toverdrankjes die je neer kon gooien, maar toch had het wel een unieke sfeer.

Liever het originele Super Mario Bros. 2 uit Japan proberen? Op de Nintendo Wii U en de Nintendo 3DS kun je het spel in de E-shop aanschaffen onder de naam: Super Mario Bros: The Lost Levels.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Bros. 2 (GBA)


Super_Mario_Land

Super Mario Land (Nintendo Gameboy, 1990)

De eerste draagbare spelcomputer met verwisselbare cassettes, de Nintendo Gameboy, was een groot succes. Dit kwam mede door het Russische blokkenspelletje Tetris, dat bij iedere handheld was inbegrepen. Nintendo's grootste mascotte kon natuurlijk niet achterblijven en kwam met een kleinschalig platformavontuur van 16 levels; Super Mario Land.

Het is en blijft een beetje een vreemde eend in de bijt. Het spel voelt aan als de originele Super Mario Bros. voor de NES, maar door de gelimiteerde Gameboy-hardware, de nieuwe muziek, de nieuwe vijanden en spelwerelden voelt het niet aan als een waardige opvolger van deze reeks.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Land. (GBA)


Super_Mario_Bros_3

Super Mario Bros. 3 - (Nintendo Entertainment System, 1991)

Het derde deel in de Super Mario Bros.-serie werd voor het eerst getoond in de bioscoopfilm "The Wizard", waardoor een hele mysterieuze hype ontstond. Wat was er nieuw? Greep het terug naar de snelle platformactie van Super Mario Bros.? Alle vragen werden beantwoord met de release in 1991.

Super Mario Bros. 3 was een stuk kleurrijker dan zijn voorgangers en bevatte voor het eerst in de serie de welbekende wereldkaart met acht werelden om te verkennen. De levels konden los worden geselecteerd, iets wat in die tijd ongekend was voor platformspellen. Er konden speciale power-ups worden gevonden, zoals een wasbeerpak waar Mario mee kon vliegen, een kikkerpakje wat je makkelijker liet maneuvreren onder water en een springende schoen, wat het nut daarvan was?

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Bros. 3 (GBA)


Super_Mario_World

Super Mario World - (Super Nintendo Entertainment System, 1992)

Groter, mooier en beter. Dat is de beste manier om Super Mario World te omschrijven. Ieder element uit Super Mario Bros. 3 werd nog beter uitgewerkt voor deze Super Nintendo-titel.

De wereldkaart werd nog verder uitgebreid en je kon nu letterlijk van het startpunt van het spel naar het kasteel van Bowser lopen en weer terug. Super Mario World zat vol geheimen. Geheime uitgangen van de levels, geheime verborgen werelden (Star Road) en geheime gekleurde Yoshi's. Over Yoshi gesproken. Dit was het eerste spel, waarin de dinosaurus zijn opwachting maakte! Tot op de dag van vandaag wordt Super Mario World genoemd als één van de beste Super Nintendo-games

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario World. (GBA)
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario World. (SNES)


Super_Mario_Land_2

Super Mario Land 2 - (Nintendo Gameboy, 1993)

n 1993 kwam Nintendo met een opvolger voor Super Mario Land op de Gameboy. Dit keer was de pijl een stuk dichterbij de spreekwoordelijke roos geschoten dan bij de eerste poging. Een nieuwe vijand, de welbekende slechte Wario, werd hier voor het eerst geïntroduceerd.

In het spel werd je op avontuur gestuurd om zes munten te vinden om de deur van je voormalige kasteel opnieuw te kunnen openen, nadat het is overgenomen door Wario. Iedere munt kan worden bemachtigd in een eigen unieke wereld vol levels en eindbazen. De creativiteit mag geroemd worden, want je komt in spookhuizen, speelt voor Gepetto in een walvis en baant jezelf een weg door een enorme mechanische Mario-pop. Een klassieker!

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Land 2. (GBA)


Super_Mario_64

Super Mario 64 - (Nintendo 64, 1997)

Super Mario 64 zette in 1997 de wereld van de videogames compleet op zijn kop. Tot dusver waren nagenoeg alle computergames (op simpele 3D sprite-games als DOOM, Wolfenstein en Starfox na) in twee dimensies. Ofwel, je beweegt je personage van boven of van links naar rechts over het scherm.

Super Mario 64 maakte hier korte metten mee. Voor het eerst kon je een platformer verkennen in 3D. Op een tocht door een enorm kasteel van Princes Peach sprong je naar verschillende werelden via schilderijen aan de muur om krachtsterren te verzamelen, zodat je uiteindelijk Bowser kon verslaan. Naast het feit dat dit één van de eerste 3D-games was, was het ook de eerste titel die bestuurt kon worden met een analoge stick en verschillende knoppen om in real-time de camera te besturen

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario 64. (N64)


Super_Mario_Sunshine

Super Mario Sunshine - (Nintendo Gamecube, 2002)

Je moet van goede huizen komen als je Super Mario 64 wilt kunnen toppen in een vervolg. Nintendo deed in 2002 een poging door Super Mario Sunshine (voorheen bekend als Mario 128) uit te brengen voor de Nintendo Gamecube. Gelukkig bleek dit voor Nintendo een geslaagde zet te zijn.

In Super Mario Sunshine gaat Mario op vakantie naar het zonnige Isle Delfino. Eenmaal aangekomen blijkt er een kloon van hem het eiland te besmeuren met verf. Mario wordt in de cel gezet en moet met zijn nieuwe side-kick, het waterkanon Fludd, het eiland schoonmaken en de dader zien te vinden. Het was ook het eerste spel, waarin we in drie dimensies op een Yoshi konden rijden. Jabajahoe!

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Sunshine. (GC)


New_Super_Mario_Bros

New Super Mario Bros. - (Nintendo DS, 2006)

In 2006 was het na een jarenlange afwezigheid van een 2D Mario-platfomer tijd om de oude formule uit de mottenballen te trekken met de toen hedendaagse techniek. New Super Mario Bros. voelt, speelt en ademt de sfeer van de oude platformgames uit het NES en Super Nes-tijdperk.

Er waren ook nieuwe elementen in de serie te vinden. Nieuwe power-ups, zoals het blauwe schildje en de Mega Mushroom waren hier voor het eerst present. Hiernaast was het ook voor het eerst mogelijk om moves en de soepele acrobatiek van de 3D Mario in te zetten in een 2D-level. Let's a play!

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van New Super Mario Bros. (DS)


Super_Mario_Galaxy

Super Mario Galaxy-serie (Nintendo Wii, 2007 / 2010)

De Super Mario-serie werd letterlijk naar een nieuwe hoogte getild met Super Mario Galaxy. In deze platformgame voor de Nintendo Wii ontvoert Bowser Princess Peach en haar kasteel naar de ruimte. Mario mag het zaakje weer eens opknappen in een avontuur, waarin zwaartekracht centraal staat. Iedere wereld of level is een klein (of groter) planeetje. Hierdoor ben je continu aan het rondrennen en springen in nieuwe omgevingen en blijft het gehele spel van begin tot eind erg fris aanvoelen.

Nintendo zelf had ook door dat deze formule aansloeg bij het publiek en kwam in 2010 met de opvolger, simpelweg Super Mario Galaxy 2. De basis bleef hetzelfde, maar er werden enkele nieuwe dingen toegevoegd. Het spel werd iets moeilijker, de bekende dinosaurus Yoshi maakte zijn opwachting als een speelbaar personage en er kwamen nieuwe power-ups als een wolkenpakje.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Galaxy. (Wii)
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Galaxy 2. (Wii)


New_Super_Mario_Bros

New Super Mario Bros.-serie (Nintendo Wii, 3DS en Wii U, 2009 / 2012)

New Super Mario Bros. op de Nintendo DS was een groot succes, dus de vervolgen konden niet uitblijven. Althans, dat is wat Nintendo gedacht moet hebben. Er werden twee grootse nieuwe 2D-Mario's uitgebracht voor de Nintendo Wii en Wii U, waarin het ditmaal voor het eerst mogelijk was om met vier spelers tegelijk te spelen in een 2D-Mario platformer.

De Nintendo 3DS kreeg ook een eigen variant van New Super Mario Bros, waarin geld en gouden muntjes centraal stonden. Het hele spel is er letterlijk bezaaid mee. Je probeert de nog steeds de levels te voltooien en onderweg drie gouden munten te verzamelen, maar neemt onderweg ook duizenden muntjes mee om het geldpakhuis van Mario mee te vullen.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van New Super Mario Bros 2. (3DS)
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van New Super Mario Bros Wii. (Wii)
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van New Super Mario Bros U. (Wii-U)


Super_Mario_3D_Land

Super Mario 3D Land / World (Nintendo 3DS, 2011 / Nintendo Wii U, 2013)

Wat krijg je als je Super Mario Galaxy en de New Super Mario Bros.-serie met elkaar combineert? Inderdaad, Super Mario 3D Land. Een platformer voor één persoon op de Nintendo 3DS, waarin de tweedimensionale en driedimensionale werelden van Super Mario voor het eerst bij elkaar komen.

Deze 3D Mario-game kent geen levensmeter, want Mario wordt klein als hij geraakt wordt. Net als in de 2D-spellen. Het is dan ook één groot feest van herkenning voor zowel nieuwe als oudere spelers. De muziek is ontzettend energiek en het spel bevat 16 werelden vol content om weken zoet te zijn.

Nintendo bracht deze ervaring in 2013 ook naar het grote tv-scherm. Super Mario 3D World is in alle opzichten het grote broertje van Super Mario 3D Land. Er zijn nog meer levels om te ontdekken, het spel kan met vier spelers tegelijk worden gespeeld en de onderzoekende Captain Toad maakte hier voor het eerst zijn opwachting. Zoals we allemaal weten, kreeg deze later zijn eigen spel toegewezen.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario 3D World. (Wii)
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario 3D Land. (3DS)


Super Mario Odesey

Super Mario Odyssey (Nintendo Switch, 2017)

Na vijftien jaar lineaire 3D-Mariogames komt Nintendo in 2017 met Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch, een open Mario-avontuur dat de basis van Super Mario 64 en Super Mario Sunshine pakt en een onvergetelijke nieuwe ervaring creëert. In Super Mario Odyssey wordt Peach weer ontvoerd door Bowser, die van plan is met haar te trouwen. Mario en zijn nieuwe maatje Cappy gaan de twee achterna met het schip "De Odyssey".

Met Cappy reist Mario door een aantal gigantische levels waar hij vrij kan rondrennen. Om naar het volgende level te reizen moet Mario genoeg Manen verzamelen. Mario kan Cappy gooien om er op te springen of om de gedaante van zijn vijanden aan te nemen. Mario kan bijvoorbeeld een gigantische T-rex worden en daarmee blokken breken die Mario normaal niet kan breken om zo een doorgang te creëren naar een Maan. De levens en 1-UPs zijn volledig verwijderd. Nu verlies je tien muntjes wanneer Mario doodgaat. Jammer, want daar kun je leuke kostuums voor Mario mee kopen!

Met een prachtige 9,7 op Metacritic brengt Super Mario Odyssey Mario én 3D-platformers terug in de spotlights.
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Mario Odyssey. (Switch)


Super Mario Toekomst

De Toekomst van Super Mario

In 2019 bracht Nintendo het langverwachte vervolg op Super Mario Maker uit. Super Mario Maker 2 is nu al een tijdje uit, en nu is de grote vraag: wat komt er nu? Laat Nintendo ons nu voorgoed onze eigen levels maken, komt er een nieuw deel in de New Super Mario Bros.-serie of toch een volledig nieuwe 2D-Mario? Dat weten we nog niet, maar voor nu brengt Super Mario Maker 2 uren 2D-Marioplezier.

En 3D-Mario dan? Een vervolg op Super Mario Odyssey lijkt voor de hand liggend. Een Super Mario Odyssey 2 is zeker mogelijk, maar wanneer we die dan moeten verwachten is nog onbekend. Zolang moeten we het doen met de HD-remakes van Super Mario 64, Super Mario Sunshine en de Super Mario Galaxy-games die naar de Switch komen onder de noemer van All-Stars, en een port van Super Mario 3D World!


Thuiswinkel Waarborg