x HomeWinkelGameBoy AdvanceGamesVerzamelaarsNintendoMarioPokemonZeldaKirbyDonkey KongNES ClassicsOverig
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
Sorteren op
Onze Garantie
Fantastisch Tweedehands!
6 maanden garantie!
Niet goed? Wij betalen alle verzendkosten!
Thuiswinkel Waarborg
Onze betaalmogelijkheden

iDEAL
Betaal met iDEAL bij mariogba.nl


Factuur
Billink: Bij ons kunt u achteraf uw GBA Games betalen.


Contant bij ophalen
Zie onze openingstijden.

 
Meest verkocht:

/Game Boy Advance SP Tribal - Mooi voor Nintendo GBA
 84.49  € 76.49
1. Game Boy Advance SP
 
/Game Boy Advance Arctic - Scherm Vervangen voor Nintendo GBA
 80.99  € 68.99
2. Game Boy Advance
 
/Pokémon Emerald Version Franstalig voor Nintendo GBA
  € 129.99
3. Pokémon Emerald Version
 
/Game Boy Color Transparant Paars - Zeer Mooi voor Nintendo GBA
 81.49  € 71.49
4. Game Boy Color
 
/Pokémon Crystal Version voor Nintendo GBA
 91.49  € 74.49
5. Pokémon Crystal Version
 
/Pokémon Red Version voor Nintendo GBA
 41.49  € 31.49
6. Pokémon Red Version
 
/Pokémon Ruby Version voor Nintendo GBA
  € 71.49
7. Pokémon Ruby Version
 
/Pokémon FireRed Version voor Nintendo GBA
 84.99  € 76.99
8. Pokémon FireRed Version
 
/Pokémon Blue Version voor Nintendo GBA
 40.49  € 34.49
9. Pokémon Blue Version
 
/Pokémon LeafGreen Version Duitstalig voor Nintendo GBA
  € 74.99
10. Pokémon LeafGreen Version

Metroid geschiedenis

Mario GBA
Gebruikte spellen, hardware en accessoires
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
Retourneren binnen 14 dagen mag!
Grootste keuze GameBoy Advance Spellen voor de laagste prijs!

6 Artikelen gevonden
Zeer mooi, bekijk fotos
Vernietig het X-parasiet met een verzwakte Samus!
Speel als Samus Aran op haar eerste missie!

Metroid geschiedenis

De geschiedenis van Metroid

Hoewel Metroid niet de bekendste Nintendo-franchise is heeft Samus vele legendarische avonturen op haar naam en heeft de Metroid-serie maar liefst vier plekken in Super Smash Bros. verdiend. Metroid is een grote naam onder de Nintendo-fans, en zelfs het genre Metroidvania is naar deze serie genoemd. Waar komt Samus eigenlijk vandaan? Het begon allemaal bij de NES...

(Let op, de games in deze Metroid geschiedenis zijn in chronologische volgorde van verschijningsdatum. Deze komt niet overeen met de verhaallijn van de Metroid-serie. Voor de Metroid-verhaallijn in de juiste volgorde, bezoek Wikitroid, de Metroid-fanwiki.)


Metroid I

Metroid (Nintendo Entertainment System, 1986)

Na de Videogame-crash in 1983 bracht Nintendo in 1986 het Nintendo Entertainment System uit. Nintendo scoorde grote hits met kindvriendelijke games als Super Mario Bros.Ice ClimberThe Legend of Zelda. Toch koos Nintendo er voor om een donkere en enge shooter uit te brengen voor de NES, en het was het begin van deze geschiedenis.

In Metroid moet de premiejager Samus Aran de Ruimtepiraten en hun leider Ridley stoppen voordat ze de gevaarlijke Metroid-parasieten ontketenen en het heelal in gevaar brengen. De gameplay bestaat uit een mix van het platformen in Super Mario Bros. en de open exploratie van The Legend of Zelda. Waar Mario blije muziek en kleurrijke levels bracht, koos Metroid voor donkere achtergronden met enge, atmosferische muziek. Metroid maakte met de unieke gameplaystijl, uitmuntende atmosfeer en nieuwe shooterelementen de weg vrij voor duizenden games in de toekomst.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van NES Classics Metroid (GBA)
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van NES Classics Metroid (GBA)


Metroid II: Return of Samus

Metroid II: Return of Samus (Game Boy, 1991)

Na de goede verkoopcijfers van Metroid op de NES brengt Nintendo een vervolg op de Game Boy. De Galactische Federatie huurt Samus in om naar SR388, de thuiswereld van de Metroids, te reizen en de volledige Metroid-soort uit te schakelen.

Samus gaat de dieptes van SR388 in om alle Metroids uit te roeien. Naarmate het spel vordert worden zowel de Metroids als Samus sterker. Terwijl Samus onderweg allerlei bommen, raketten en dergelijke upgrades vindt evolueren de Metroids. Omdat dit een Game Boy-game is, is alles in zwart-wit. Desalniettemin is de atmosfeer uit de eerste Metroid gewoon nog aanwezig.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Metroid II: Return of Samus (3DS).


Super Metroid

Super Metroid (Super Nintendo Entertainment System, 1994)

Na de release van de SNES brengt Nintendo Metroid terug naar de thuisconsoles met Super Metroid. Nadat Samus aan het einde van Metroid II: Return of Samus de enige overgebleven Metroid overhandigt aan de Space Science Academy, krijgt ze bericht dat Ridley de Baby-Metroid heeft meegenomen. Samus volgt Ridley en de Ruimtepiraten naar de planeet Zebes om ze een halt toe te roepen.

Super Metroid bevat standaard Metroid-gameplay, maar brengt prachtige nieuwe werelden, muziek en graphics. Super Metroid ontving een 9,9 op Mario SNES en is nog steeds altijd hoog te vinden op het lijstje van de beste games aller tijden.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Super Metroid (SNES).


Metroid Prime

Metroid Prime (GameCube, 2002)

Naast een plekje in Super Smash Bros. was Samus absent tijdens het Nintendo 64/Game Boy Color-tijdperk. Terwijl Mario, Zelda en Donkey Kong de 3D-wereld instapten, bleef Samus 8 jaar weg. Tot 2002, waar Metroid ook een 3D-game kreeg met Metroid Prime op de GameCube.

Metroid-fans hadden weinig verwachtingen. Metroid Prime was een First Person Shooter gemaakt door de onbekende ontwikkelaar Retro Studios, en dat is totaal niet waar de fans op zaten te wachten. Toch verpletterden Nintendo én Retro Studios alle verwachtingen.

In Metroid Prime zie je de wereld vanuit de blik van Samus. Navigeer door een levendige 3D-wereld om puzzels op te lossen en Ridley te stoppen, die de gevaarlijke Phazon-substantie in handen heeft. Ga de confrontatie aan met Ridley en Metroid Prime om het heelal te redden. Metroid Prime scoorde een prachtige 9,8 op MarioCube.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Metroid Prime (GameCube).


Metroid Prime Fusion

Metroid Fusion (Game Boy Advance, 2002)

Maar voor de weinige fans die toch niet tevreden waren met Metroid Prime, niet getreurd. Een paar maanden na de release van Metroid Prime kwam Metroid Fusion, het langverwachte deel 4 in de 2D-Metroidserie. Wanneer het gevaarlijke X-virus planeet SR388 bedreigt, gaat Samus er op uit om de X uit te roeien. Dit blijkt niet zo makkelijk wanneer de gevaarlijke SA-Xparasiet het lichaam van Samus kloont. Nadat Samus haar Power Suit verliest begint de jacht.

Vernietig de X-parasieten en ontwijk de SA-X in een kat-en-muisspel met klassieke Metroid-gameplay. Metroid Fusion focust veel op het verhaal en het creëren van atmosfeer en angst. Daarnaast is de game aanzienlijk moeilijker. Hoewel niet alle fans het hier mee eens zijn, krijgt Metroid Fusion een hele mooie 8,3 op Mario GBA.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Bekijk onze All-in-1 pagina van Metroid Fusion (GBA).
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Metroid Fusion (3DS).


Metroid: Zero Mission

Metroid: Zero Mission (Game Boy Advance 2004)

Na het succes van Metroid Fusion op de GBA rukt Nintendo uit met een remake van de originele Metroid op de NES. Metroid: Zero Mission voor de Game Boy Advance verbetert de NES-klassieker in elk aspect.

Daarnaast introduceert Zero Mission ook allerlei nieuwe items, gebieden en modi. Als je van plan bent om het originele Metroid te spelen, is Metroid: Zero Mission op Game Boy Advance of Wii U Virtual Console je beste optie.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Metroid: Zero Mission (GBA).


Metroid Prime 2: Echoes

Metroid Prime 2: Echoes (GameCube, 2004)

Metroid Prime 2: Echoes is het vervolg op Metroid Prime. Nadat het gevaarlijke Metroid Prime door Samus wordt uitgeschakeld, reïncarneert het als “Dark Samus”, een duistere en corrupte versie van Samus, gedreven door het Phazon. Samus ontdekt dat door de praktijken van Dark Samus de planeet Aether in twee dimensies is opgesplitst: Lichte en Donkere Aether. Reis heen en weer tussen Lichte en Donkere Aether om Dark Samus te stoppen.

De gameplay is vrijwel hetzelfde als de eerste Metroid Prime, maar er is ook een leuke VS-Multiplayer waar je met tot vier anderen kunt testen wie de beste premiejager is. Metroid Prime 2: Echoes ontvangt een mooie 9,0 op MarioCube.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Metroid Prime 2: Echoes (GameCube).


Metroid Prime 3: Corruption

Metroid Prime 3: Corruption (Wii, 2007)

Hoewel Aether is gered, brengt Dark Samus nog steeds het heelal in gevaar. Dit keer bezoekt Samus verschillende planeten, dus is er meer variatie. Daarnaast zijn er veel nieuwe upgrades en als belangrijkste: nieuwe besturing.

Met de Wiimote en Nunchuk is er een nieuwe besturingswijze. Nu kun je met de bewegingsbesturing richten. Met deze nieuwe toevoegingen kreeg Metroid Prime 3: Corruption een 9,2 op Mario Wii.

Omdat deze nieuwe controls zo geliefd waren, bracht Nintendo in 2009 Metroid Prime Trilogy uit. Deze bevat alle drie de Prime-games op een schijfje, met de nieuwe besturing uit Metroid Prime 3.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Metroid Prime 3: Corruption (Wii)
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Metroid Prime Trilogy (Wii).


Metroid: Samus Returns

Metroid: Samus Returns (3DS, 2017)

Het heeft een lange tijd geduurd, maar na 13 jaar is er weer een nieuwe 2D-Metroid verschenen. Geen nieuwe Metroid, maar een remake van Metroid II: Return of Samus, gemaakt door de Spaanse ontwikkelaar MercurySteam. Metroid: Samus Returns gebruikt geen sprites meer, maar is nu in 3D. De gameplay blijft gelukkig wel 3D

Naast de nieuwe 3D-graphics heeft Samus nu ook een melee-aanval om van dichtbij schade toe te brengen. Dit is de eerste keer dat Samus een melee-aanval heeft, maar het is een leuke toevoeging. Metroid: Samus Returns krijgt een mooie 9,0 op Mario 3DS.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Metroid: Samus Returns (3DS).


De Toekomst van Metroid

De Toekomst van Metroid

Zoals je waarschijnlijk al is opgevallen is Nintendo niet heel consistent met het uitbrengen van Metroid-games, dus is het moeilijk te voorspellen wanneer een nieuwe Metroid-game zal uitkomen. Toch gaan we in deze Metroid geschiedenis speculeren over nieuwe Metroid-actie voor de Nintendo Switch.


Metroid Prime 4

Metroid Prime 4

Tijdens Nintendo’s E3 2017-presentatie werd Metroid Prime 4 aangekondigd. Bandai Namco het spel zou ontwikkelen. Helaas weten we vrijwel niks van deze game, aangezien “Metroid Prime 4” een voorlopige titel is en er nog geen gameplay is uitgezonden. In Januari 2019 maakte Nintendo bekend dat Bandai Namco niet de gewenste resultaten opleverde en dat Retro Studios (makers van de originele Prime-triologie) het roer hebben overgenomen. De ontwikkeling van Prime 4 is dus rond Januari 2019 opnieuw begonnen. Verder is er nog niks bekend gemaakt, dus we zullen nog wel even moeten wachten op Metroid Prime 4.


Metroid 5

Metroid 5

Na Metroid Fusion (Metroid 4) zijn er geen nieuwe 2D-Metroidgames meer gemaakt. Daarom hopen fans enorm op een nieuwe 2D-Metroid, Metroid 5. Na het open einde van Metroid Fusion is een nieuwe game zeker niet uit te sluiten. Iets wat ook wijst op een nieuwe 2D-Metroid is een Metroid-referentie aan het einde van de onthulling van Paper Mario: The Origami King, waar Mario de helm van Samus op heeft. Toeval of niet? Eerdere lekken wezen er op dat er dit jaar een nieuwe Paper Mario en 2D-Metroid zouden komen, en Paper Mario is al bekendgemaakt. Daarnaast heeft MercurySteam (de studio achter Metroid: Samus Returns) al drie jaar niks uitgebracht. Toeval? We gaan het zien.


Metroid Fusion HD


Voordat MercurySteam begon aan Metroid: Samus Returns hebben ze het idee van een remake van Metroid Fusion gepitched aan Yoshio Sakamoto, de producent van de Metroid-serie. Sakamoto wees het idee af en zette de Studio aan het werk om Samus Returns te maken. In de Post-Credit scené van Metroid: Samus Returns is een X-Parasiet te zien. Een hint naar Metroid Fusion HD, of een opzet naar Metroid 5?We eindigen deze geschiedenis met de toffe mock-up van hoe Metroid Fusion er uit zou kunnen zien in HD, door Billysan291 op DeviantArt.


Thuiswinkel Waarborg