x HomeWinkelGameBoy AdvanceGamesVerzamelaarsNintendoMarioPokemonZeldaDonkey KongMetroidNES ClassicsOverig
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
Sorteren op
Onze Garantie
Fantastisch Tweedehands!
6 maanden garantie!
Niet goed? Wij betalen alle verzendkosten!
Thuiswinkel Waarborg
Onze betaalmogelijkheden

iDEAL
Betaal met iDEAL bij mariogba.nl


Factuur
Billink: Bij ons kunt u achteraf uw GBA Games betalen.


Contant bij ophalen
Zie onze openingstijden.

 
Meest verkocht:

/Game Boy Advance SP Zilver - Nette Staat voor Nintendo GBA
 78.49  € 69.99
1. Game Boy Advance SP
 
/Game Boy Advance Glacier - Scherm Vervangen voor Nintendo GBA
  € 70.49
2. Game Boy Advance
 
/Pokémon Emerald Version Spaanstalig voor Nintendo GBA
  € 94.99
3. Pokémon Emerald Version
 
/Pokémon Yellow Version voor Nintendo GBA
 51.99  € 37.99
4. Pokémon Yellow Version
 
/Pokémon Red Version voor Nintendo GBA
 45.99  € 32.99
5. Pokémon Red Version
 
/Pokémon LeafGreen Version Duitstalig voor Nintendo GBA
  € 74.99
6. Pokémon LeafGreen Version
 
/Pokémon Crystal Version voor Nintendo GBA
 96.99  € 87.99
7. Pokémon Crystal Version
 
/Pokémon Ruby Version Compleet voor Nintendo GBA
 199.99  € 189.99
8. Pokémon Ruby Version
 
/Pokémon Gold Version voor Nintendo GBA
 42.49  € 29.49
9. Pokémon Gold Version
 
/Pokémon Sapphire Version Compleet voor Nintendo GBA
  € 184.99
10. Pokémon Sapphire Version

Kirby Geschiedenis

Mario GBA
Gebruikte spellen, hardware en accessoires
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
Retourneren binnen 14 dagen mag!
Grootste keuze GameBoy Advance Spellen voor de laagste prijs!

4 Artikelen gevonden
Ga op avontuur in Droomland!
GameCart sticker minder mooi...
21.49
€ 16.99

Kirby Geschiedenis

De geschiedenis van Kirby
Kirby stijlen

Kirby is een van de meest iconische en bekende videogamekarakters. Ook hij heeft een lange geschiedenis met Nintendo en een groot aantal games op zijn naam staan. Kirby mag dan niet het populairst zijn onder de hardcore Nintendo-fans, toch is en blijft het een goed verkopende serie. Het begon allemaal bij de Nintendo Game Boy...


Kirby's Dream Land

Kirby’s Dream Land (Game Boy, 1992)

Kirby’s Dream Land is het allereerste avontuur van Kirby, uitgebracht voor de Nintendo Game Boy. De game is ontwikkeld door HAL Laboratory onder leiding van Masahiro Sakurai (bekend van de Super Smash Bros.-serie en de maker van Kirby). Opmerkelijk is dat Kirby op de doos van het spel wit is. Omdat de Game Boy geen kleuren afspeelt, was er nog geen kleur voor Kirby bedacht.

Kirby loopt door de lineaire 2D-levels en kan vijanden opzuigen om ze te verslaan. De copy-ability was hier nog niet aanwezig.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby’s Dream Land (Game Boy).


Kirby’s Adventure (Nintendo Entertainment System, 1993)

Kirby’s Adventure (Nintendo Entertainment System, 1993)

Een jaar na de release van Kirby’s Dream Land had de game al veel verkocht, dus besloot Nintendo een vervolg te maken. Hoewel de SNES al twee jaar op de markt was, kwam Kirby’s Adventure toch in 1993 naar de originele NES. Daarom verkocht het niet heel goed, maar Kirby’s Adventure zette veel stappen in de goede richting. Kirby is nu roze zoals we hem vandaag kennen en kan na het opzuigen van een vijand de copy-ability gebruiken om zijn kracht te kopiëren en te gebruiken.


Super Metroid

Kirby’s Dream Land 2 (Game Boy, 1995)

Kirby’s Dream Land 2 is het vervolg op Kirby’s Adventure op de Game Boy. Dream Land 2 lijkt veel op de eerste, maar voegt veel nieuwe gameplayelementen toe. De Copy Ability uit Kirby’s Adventure keert terug, en zal vanaf nu in elke traditionele Kirby-game terugkeren. Daarnaast zijn er “Animal Buddies”, vergelijk met die in Donkey Kong Country. Kirby kan deze berijden om door de levels te komen.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby’s Dream Land 2 (Game Boy).


Kirbys Fun Pak (Super Nintendo Entertainment System, 1996)

Kirbys Fun Pak (Super Nintendo Entertainment System, 1996)

Kirby’s Fun Pak (ook wel Kirby Super Star in Noord-Amerika) is een compilatie van negen kleinere games, elk met een eigen verhaallijn én speelbaar in co-op. Er zijn 7 “Main games” en 2 “Sub-games”. Een van de “Main games” is Spring Breeze, een remake van het originele Kirby’s Dream Land. Hoewel niet elke game trouw is aan de Kirby-formule is Kirby’s Fun Pak een van de meest geliefde games in de serie.

In 2008 kreeg Kirby’s Fun Pak/Kirby Super Star een remake op de DS, Kirby Super Star Ultra.

Meer weten? Bekijk onze All-In-1 pagina van Kirby’s Fun Pak (SNES).
Meer weten? Bekijk onze All-In-1 pagina van Kirby Super Star Ultra (DS).


Kirby’s Dream Land 3 (Super Nintendo Entertainment System, 1997)

Kirby’s Dream Land 3 (Super Nintendo Entertainment System, 1997)

Na Kirby’s Fun Pak kwam Nintendo in 1997 met Kirby’s Dream Land 3, die de Kirby’s Dream Land-triologie afsluit en als laatste SNES-game door Nintendo de fakkel aan de Nintendo 64 overhandigt, die al een jaar uit was. Omdat de Nintendo 64 zo goed verkocht was er weinig vraag naar nieuwe SNES-games, en heeft Nintendo deze game niet in Europa uitgebracht tot het opnieuw verscheen op de Wii en Wii U Virtual Console en het Nintendo Switch Online SNES-programma.

De drie Animal Buddies uit Kirby’s Dream Land 2 keren terug samen met een paar nieuwe Animal Buddies en het nieuwe karakter Gooey, waarmee een tweede speler kan spelen om Kirby te helpen.


Kirby 64: The Crystal Shards (Nintendo 64, 2000)

Kirby 64: The Crystal Shards (Nintendo 64, 2000)

Met de komst van de Nintendo 64 en de verschijning van Kirby in Super Smash Bros. bracht Nintendo in 2000 Kirby 64: The Crystal Shards uit. Deze game had nieuwe 3D-graphics, maar speelde nog steeds in 2D, als een traditionele 2D-Kirbygame. Naast dat Kirby geen oneindige sprongen meer heeft is er niet zoveel veranderd.

Omdat Masahiro Sakurai bezig is met het vervolg op het succesvolle Super Smash Bros., Super Smash Bros. Melee voor de aankomende Nintendo GameCube, is vanaf nu Shinya Kumazaki de leider van het Kirby-team.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby 64: The Crystal Shards (Nintendo 64).


Metroid Prime 3: Corruption

Kirby: Nightmare in Dream Land (Game Boy Advance, 2002)

Kirby: Nightmare in Dream Land is een remake van het originele Kirby’s Adventure op de NES. Naast de nieuwe 32-bit graphics blijft Kirby’s Adventure vrij intact, maar er zijn wel een paar nieuwe toevoegingen. Met de Link Cable kun je met vier spelers samen spelen en er is ook de nieuwe gamemode Meta Knightmare. Deze gamemode speelt vrijwel hetzelfde als de normale gamemode, maar je speelt als Meta Knight. Meta Knightmare is ook speelbaar in Kirby Super Star Ultra (als Meta Knightmare Ultra) en Kirby: Planet Robobot (als Meta Knightmare Returns, mits je de Meta Knight-amiibo bezit).

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby: Nightmare in Dream Land (GBA).


Kirby Air Ride (GameCube, 2003)

Kirby Air Ride (GameCube, 2003)

Kirby Air Ride is een Kirby-racegame voor de GameCube. In Air Ride zijn Kirby, King Dedede en Meta Knight speelbaar, elk met een aantal kleurenvariaties. Net zoals in normale Kirby-games kunnen ze de copy-ability gebruiken. Dit komt goed van pas tijdens het racen.

Nadat Masahiro Sakurai Super Smash Bros. Melee heeft afgemaakt, helpt hij mee met Kirby Air Ride. Zijn invloeden zijn duidelijk terug te vinden, want er zijn veel overeenkomsten met Melee, bijvoorbeeld in de menus en gamemodes. Dit is de laatste Kirby-game waar Sakurai aan meehelpt.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby Air Ride (GameCube).


Kirby & The Amazing Mirror (Game Boy Advance, 2004)

Kirby & The Amazing Mirror (Game Boy Advance, 2004)

Kirby & The Amazing Mirror is een vrij traditionele Kirby-game met een aantal veranderingen. In plaats van een wereldkaart met levels is er een Metroidvania-achtige map met veel verborgen routes. Zo kan de speler zelf de volgorde van de levels kiezen. Ook is er weer multiplayer met vier personen (Game Pak en Link Cables vereist). Kirby kan met de telefoon de andere 3 Kirbys bij elkaar roepen. Ook zijn er een paar nieuwe vijanden om op te zuigen.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby & The Amazing Mirror (GBA).


Kirby: Power Paintbrush (DS, 2005)

Kirby: Power Paintbrush (DS, 2005)

Kirby: Power Paintbrush (of Kirby: Canvas Curse in Noord-Amerika) is een spin-off voor de DS. Deze game is erg uniek. Al meteen is te zien dat deze game een beetje op een schilderij lijkt en Kirby geen ledematen meer heeft. De gemene heks Drawcia heeft Kirby in een balletje veranderd! Teken een pad voor Kirby op het touchscreen (Een stylus is aan te raden!) om Kirby naar het einde van de prachtig getekende levels te loodsen. Ook kun je op Kirby tikken voor een kleine dash. Kirby kan nog wel de Copy Abilities gebruiken.

Meer weten? Kirby: Power Paintbrush (DS).


Kirby: Mouse Attack (DS, 2007)

Kirby: Mouse Attack (DS, 2007)

Kirby: Mouse Attack (of Kirby: Squeak Squad in Noord-Amerika) is een traditionele 2D-Kirbygame met Copy Abilities. Het leveldesign is nu wat anders. Soms heb je bijvoorbeeld een specifieke copy ability nodig om progressie te maken in een level, met een grote focus op elementaire krachten. Zo kun je met de IJs-ability water bevriezen om over een rivier te komen en met de Spark-ability elektriciteit gebruiken om deuren te openen. Daarnaast heb je “Ability Scrolls” om de vaardigheden van Kirby sterker te maken en een inventaris op het touch screen.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby: Mouse Attack (DS).


Kirby’s Epic Yarn (Wii, 2010)

Kirby’s Epic Yarn (Wii, 2010)

Na tien jaar verschijnt 2D-Kirby weer op een thuisconsole, met Kirby’s Epic Yarn. Kirby moet Dream Land redden van de gemene Yin-Yarn die alles in wol heeft veranderd! De wollen artstyle lijkt een beetje op die van Yoshi’s Woolly World.

Kirby’s Epic Yarn speelt erg anders dan andere Kirby-games. Kirby kan geen vijanden meer opzuigen, heeft geen copy abilities meer en heeft nog maar één sprong. In plaats daarvan heeft Kirby de Wollen Zweep om vijanden aan te vallen en zijn omgevingen te manipuleren. Daarnaast kan hij in een aantal voertuigen transformeren, zoals een tank en een graafmachine. Ook is er co-op waarmee een tweede speler kan spelen als Prince Fluff.

In 2019 kwam er een remaster uit voor de 3DS, Kirby’s Extra Epic Yarn. Er zijn een aantal nieuwe gamemodes, en ook de nieuwe “Ravel abilities” , die werken als de copy abilities. Helaas is de co-op weggehaald en is Prince Fluff dus niet speelbaar.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby’s Epic Yarn (Wii).
Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby’s Extra Epic Yarn (3DS).


Kirby’s Adventure Wii (Wii, 2011)

Kirby’s Adventure Wii (Wii, 2011)

Na wel drie geschrapte nieuwe Kirby-games voor de GameCube dook de laatste geschrapte GameCube-titel, Kirby’s Adventure, opnieuw op voor de Wii. Hoewel er op de GameCube moeite was met het inbrengen van de multiplayer die HAL graag wilde, is die op de Wii nu eindelijk hier. Kirby’s Adventure Wii (of Kirby’s Return to Dream Land) kwam na ruim elf jaar in ontwikkeling eindelijk uit voor de Wii.

Kirby’s Adventure Wii speelt als een traditionele Kirby-game, maar gelukkig zijn er wel wat nieuwe toevoegingen. Naast vier nieuwe copy-abilities zijn er ook vijf “Super Abilities”. Deze kun je binnen een bepaalde periode van tijd ongelimiteerd gebruiken. Daarnaast is er de toevoeging van Multiplayer met tot wel vier mensen. Naast Kirby zijn King Dedede, Meta Knight en Bandana Waddle Dee speelbaar.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby’s Adventure Wii (Wii).


Kirby: Triple Deluxe (3DS, 2013)

Kirby: Triple Deluxe (3DS, 2013)

Kirby: Triple Deluxe is een volledig traditionele 2D-Kirbygame en de opvolger van Kirby’s Adventure Wii. Dit is te merken aan de grafische stijl, terugkerende copy abilities en soundtrack. Er is niet echt een belangrijke gimmick, maar wel nieuw is de Hypernova. Deze ability geeft Kirby een enorm sterke zuigkracht waarmee hij onder andere bomen kan opzuigen en grote obstakels uit de weg kan blazen. Daarnaast maakt Triple Deluxe goed gebruik van de 3DS-hardware met mooie 3D-effecten en motion controls.

Naast de normale verhaal-modus bevat Kirby: Triple Deluxe “Kirby Fighters”, een extra gamemode waar je arcade-stijl kunt vechten tegen computerspelers of het tegen elkaar kunt opnemen in Multiplayer. Kirby Fighters Deluxe, een geüpgrade versie van Kirby Fighters, is later uitgekomen als exclusieve game voor de 3DS-eShop.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby: Triple Deluxe (3DS).


Kirby And The Rainbow Paintbrush (Wii U, 2015)

Kirby And The Rainbow Paintbrush (Wii U, 2015)

Kirby and the Rainbow Paintbrush (ook wel Kirby and the Rainbow Curse in Noord-Amerika) is een vervolg op Kirby: Power Paintbrush (DS). Deze game is uitgekomen op de Wii U en maakt dus ook gebruik van de Wii U GamePad. De gameplay is vrijwel hetzelfde, maar in plaats van een verf-artstyle is er een klei-artstyle. Daarnaast is er co-op, waar andere spelers als Bandana Waddle Dees kunnen spelen. Deze kunnen dubbel springen, Kirby oppakken, Kirby gooien en een wapen gebruiken gebaseerd op Kirby’s huidige ability.

Ook is Kirby and the Rainbow Paintbrush de eerste Kirby-game met amiibo-functionaliteiten. De Kirby-lijn van amiibo was toen nog niet uit, maar de Kirby, King Dedede en Meta Knight-amiibo uit de Super Smash Bros.-lijn waren wel compatibel. Nu de Kirby-lijn van amiibo uit is, zijn die na een update ook te gebruiken. Beide geven je speciale power-ups gebaseerd op je karakter.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby and the Rainbow Paintbrush (Wii U).


Kirby: Planet Robobot (3DS, 2016)

Kirby: Planet Robobot (3DS, 2016)

Een jaar later komt er weer een traditionele 2D-Kirby uit voor de 3DS. Deze game bouwt verder op de basis van Kirby: Triple Deluxe. Veel elementen daaruit keren terug, waaronder Kirby’s moveset, de graphics en de muziek. Nieuw is het Robobot-pak. Kirby kan dit mechanische superpak in de levels vinden en zo puzzels oplossen en geheime gebieden vinden. In de meeste levels is het Robobot-pak optioneel en hoef je het dus niet te gebruiken om het level uit te spelen. Het Robobot-pak kan ook gebruik maken van 13 copy abilities.

Wederom is er amiibo-compatibiliteit. Tijdens het spelen kun je een amiibo inscannen om een copy ability te krijgen (Mario geeft bijvoorbeeld de vuur-ability en Link de zwaard-ability). Daarnaast is er een Kirby-lijn van amiibo uitgekomen, met amiibo voor Kirby, King Dedede, Meta Knight en Waddle Dee. De amiibo uit de Kirby-lijn geven een speciaal kostuum voor de copy ability gelinkt aan het karakter (Kirby: UFO, King Dedede: Hamer, Meta Knight: Zwaard, Waddle Dee: Parasol).

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van Kirby: Planet Robobot (3DS).


Kirby Star Allies (Nintendo Switch, 2018)

Kirby Star Allies (Nintendo Switch, 2018)

Kirby Star Allies is de meest recente traditionele Kirby-game. In deze game nemen Kirby en zijn vrienden het op tegen de gemene Hyness. Uniek in deze game zijn de “Friend Hearts”. Kirby kan deze gebruiken om vijanden te bevrienden. Deze zullen hem dan volgen. Kirby kan maximaal drie vrienden meenemen, en deze kunnen ook bestuurd worden door andere spelers. Daarnaast zijn er “Dream Friends”. Dit zijn geen normale vijanden, maar karakters uit eerdere Kirby-games. Zo brengt Star Allies een heleboel fanservice voor fans van de oudere games. Later zijn er nog extra Dream Friends toegevoegd via gratis DLC.

Meer weten? Bekijk onze All-in-1 pagina van .


De Toekomst van Kirby

De Toekomst van Kirby

Sinds de allereerste Kirby-game in 1992 is er steevast elk jaar minstens één Kirby-game uitgekomen, of dat nou een mainline-game, een spin-off of een remake is (we hebben een aantal minder belangrijke games overgeslagen in de Geschiedenis van Kirby). Na zowel Kirby’s Extra Epic Yarn als Super Kirby Clash in 2019 is er nog geen nieuwe Kirby-game aangekondigd voor 2020. Zal dat nog wel lukken, of worden er door COVID-19 nieuwe Kirby-games naar 2021 teruggeschoven?

In een recent interview met het Japanse tijdschrift Famitsu beloven leden van het Kirby-team een mooie toekomst voor de Kirby-serie. Programmeur Katsuyoshi Sumitomo laat weten dat hij hoopt dat de volgende Kirby-game het hoogtepunt van de serie wordt. Interessant!


3D-Kirby?

3D-Kirby?

Mainline-Kirby is altijd 2D gebleven, zelfs nadat alle andere Nintendo-series de stap naar 3D zetten op de Nintendo 64. Desalniettemin toont HAL Laboratory wel interesse in een 3D-Kirby. Naast een aantal Famitsu-interviews zijn er een aantal spin-offs uitgekomen die in 3D spelen, en de wereldkaart van de meest recente mainline-Kirby speelt ook in 3D (vergelijkbaar met Super Mario 3D World). Daarnaast is HAL bezig geweest met een mainline 3D-Kirby, “Kirby GCN”, maar deze is geannuleerd omdat het team niet de kwaliteit kon leveren die Nintendo zocht. Zal Kirby binnenkort eindelijk de sprong naar 3D maken?


Een Kirby-kookspel?

Een Kirby-kookspel?

In het Famitsu-interview dat eerder werd genoemd laat de Design Director van de Kirby-serie, Riki Fuhrmann, weten dat hij geïnteresseerd is in een non-actie spin-off. Zou dat een kookspel kunnen zijn, met gameplay lijkend op die van de Cooking Mama-serie? Eten en koken zijn natuurlijk al lang bekende thema's in de Kirby-serie, zeker nu er in Japan een Kirby-café is geopend. Een kookspel gericht op de Japanse Kirby-fans zou veel geld binnenhalen voor HAL en Nintendo!

De afbeelding hierboven komt uit het Kirby-artbook uit 2017 (voor de 25ste verjaardag van Kirby).

Bandana Dee als DLC-vechter voor Super Smash Bros. Ultimate?

Bandana Dee als DLC-vechter voor Super Smash Bros. Ultimate?

Hoewel de Kirby-serie een van de grootste Nintendo-series is, zitten er nog steeds maar drie Kirby-vechters in Super Smash Bros. De laatste toegevoegde Kirby-vechter was alweer in Super Smash Bros. Brawl (2008), dus het is de hoogste tijd voor een nieuwe vechter! De populairste keuze is Bandana Waddle Dee, een van de belangrijkste karakters in de Kirby-serie. Een fan-favoriet! Met zijn speer zou Bandana Waddle Dee een unieke kandidaat zijn voor de tweede Fighters Pass met DLC-karakters.

Hoewel we nog niks weten over nieuwe Kirby-actie dit jaar, blijven we hopen! Voor nu blijven we Kirby Air Ride spelen ;)

Thuiswinkel Waarborg