x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1GameBoy AdvanceHardwareGame Boy ColorGame BoyInkoopHelden
NL
DS
consoles picker
winkel wagentje
Bestel vandaag, maandag in huis.
NL

Pokémon Blue Version - GameBoy

Kopen:

Pokémon Blue Version
Bestel vandaag, maandag in huis.
48.99
€ 41.99korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Pokémon Blue Version
Bestel vandaag, maandag in huis.
50.49
€ 41.49korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Pokémon Blue Version
Bestel vandaag, maandag in huis.
48.99
€ 40.99korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Pokémon Blue Version
Bestel vandaag, maandag in huis.
48.99
€ 39.99korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Wanneer andere versie op voorraad?
Boxshot Pokémon Blue Version

Afbeelding voor  Pokemon Blue Version

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform: Game Boy (GB)
Voor:GB, GBC & GBA (SP)
Regio:Vrij
Genre:Avontuur, Strategie
Uitgebracht:1996
Leeftijd:3+ jaar
Ondersteund:GBA Link Kabel
EAN:0045496730826

Vaak samen gekocht:

Afbeeldingen voor  Pokemon Blue Version

Afbeeldingen

Dit is red, dit is zijn begin van zijn grote avontuur als pokemon master. (In het begin mag je hem zelf een naam geven.)
Dit is red, dit is zijn begin van zijn grote avontuur als pokemon master. (In het begin mag je hem zelf een naam geven.)
Pallet Town, het stadje waar je Pokémon avontuur begint.
Pallet Town, het stadje waar je Pokémon avontuur begint.
Grass (gras) types zijn super effectief tegen stone (steen) types.
Grass (gras) types zijn super effectief tegen stone (steen) types.
Kies je Pokémon bij Professor Oak.
Kies je Pokémon bij Professor Oak.
Beoordelingen voor   Pokemon Blue Version

Beoordelingen Pokémon Blue Version

5 beoordelingen - gemiddeld cijfer 9,7

1293
16 jaar
Waarmee het allemaal begon
Dit is één van de spellen waardoor Nintendo zo groot werd zoals ze nu zijn. In dit spel ben je de protagonist genaamd Red, en probeer je de 8 gym-leaders te verslaan met jouw Pokémon die in de verschillende steden leven. Daarna probeer je de Elite 4 te verslaan en zo de meester van de hele Kanto regio te worden.

De graphics in dit spel zijn voor in de tijd dat het spel uitkwam uitstekend, omdat dit het eerste Pokémon spel was dat Nintendo uitbracht, waarbij alles zo goed als klakkeloos werkte. Nu zijn de graphics meer te beschrijven als nostalgisch, want met de steeds beter worden de graphics van vandaag is dit niks meer, maar juist daardoor heeft dit zijn eigen 'charm' gekregen.
Lees meer...

Voor de muziek in het spel geldt hetzelfde als voor de graphics, en die kan je ook als 'nostalgisch' beschrijven. Veel van de geluiden zou je vast ooit wel eens gehoord hebben.

De gameplay is goed, en eigenlijk het fundament van alle andere Pokémon spellen die uitgekomen zijn. Alles is er: een simpele storyline, vele Pokémon om uit te kiezen en het beste van alles is toch wel de interactie tussen spelers. Doordat dit spel in twee delen (Pokémon Blue/Pokémon Red) uitkwam, moet je wel ruilen met andere spelers om alle Pokémon te vangen. Hierop reageerden mensen boos toen het spel uitkwam, al is dit één van de dingen die de Pokémon series juist zo goed maakten. Hierdoor ontstond er een community van spelers die ruilden zodat ze hun Pokédex vol kregen.

Naar mijn mening is dit spel een meesterwerk, omdat dit spel en Pokémon Red zo'n grote invloed had op Nintendo en op de gaming-community, waardoor dit spel een welverdiende 10 van mij krijgt.
Verberg.
Pokémon Blue Version
Cijfer:
10

50
21 jaar
Eerste Pokémon-spel ooit!
Pokémon Blue is samen met pokémon red het eerste Pokémon-spel dat ooit is uitgebracht. Het spel speelt zich af in de Kanto-regio en is gebaseerd op het eerste seizoen van de Pokémon-anime. Het doel van het spel is om alle gymbadges te krijgen en daarna de Champions League te winnen. Dit kan je bereiken door je Pokémon te trainen en via verschillende opdrachten je weg door Kanto te vinden. Daarnaast heb je ook nog als doel om je Pokédex te vullen door alle Pokémon van de Kanto-regio te vangen! Er zijn dus veel mogelijkheden in het spel en je bent er een tijdje mee zoet!

Het spel is zwart/wit, omdat het uiteraard is uitgebracht op de Game Boy. Door de leuke muziek en deuntjes heb je een uitstekende spelervaring!
Pokémon Blue Version
Cijfer:
9,8

1085
14 jaar
Een avontuur om nooit te vergeten!
Pokemon Blue is een van de eerste Pokemon games en het is een heel leuke. Je begint je avontuur en je moet meteen beslissen: Charmander, Squirtle of Bulbasaur (Ik kies altijd Bulbasaur). Het verhaal is simpel maar leuk en dit is een spel dat je nooit zal vergeten. Je haalt 8 gym badges door "gymleaders" te verslaan en daarna moet je de Elite Four verslaan. En verrassing! Je rivaal Sniffers (of hoe jij hem ook hebt genoemd) is je laatste tegenstander! Veel plezier.
Pokémon Blue Version
Cijfer:
10
Lees meer beoordelingen.

1840
99 jaar
Epische reis om Pokemon Trainer te worden in de wereld van Kanto!
Het doel van "Pokemon Blue" is om als Pokemon Trainer de wereld te verkennen, wilde Pokemon te vangen, ze te trainen en sterker te worden om uiteindelijk de Pokemon League te verslaan en een Pokemon Master te worden.
De hoofdpersoon is de Pokemon Trainer, en je moet je team van Pokemon opbouwen en trainen om sterker te worden.

Lees meer...
Vergelijkbare games zijn "Pokemon Red" en "Pokemon Yellow," die ook de avonturen van Pokemon Trainers volgen.
"Pokemon Blue" kan leuker zijn vanwege de exclusieve Pokemon en verhaalelementen die het onderscheiden van andere versies.

Wat deze game anders maakt, is de specifieke selectie van Pokemon die beschikbaar zijn en de reis door de Kanto-regio.

Als je droomt van het vangen en trainen van je eigen Pokemon-team en wilt strijden om de Pokemon League te verslaan, is "Pokemon Blue" een klassieker die je niet mag missen.
Verberg.
Pokémon Blue Version
Cijfer:
10

3112
20 jaar
De allereerste Pokémon!
Ondanks dat dit een oud spel is, is het in mijn ogen nog zeker de moeite waard om te spelen. Soms mis je wel wat modernere dingetjes zoals de informatie over wat een nieuwe move doet, maar dat kan je op internet makkelijk opzoeken, dus dat is geen probleem. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de icoontjes en de geluiden van de Pokémon die nog niet zo verfijnd weergegeven zijn als in de latere Pokémon-spellen. Dit is wel de reden waarom het spel van mij nog geen 10 krijgt, maar ondanks dat is en blijft het een leuk Pokémon-avontuur voor zowel beginnende Pokémon-spelers en ook voor ervaren Pokémon-spelers! En het is natuurlijk ook heel leuk om het allereerste Pokémon-spel te spelen.
Pokémon Blue Version
Cijfer:
8,5
Minder beoordelingen.

Productbeschrijving


Wowie! Pokémon Blue Version voor de GameBoy is een absolute klassieker die je Fantastische avonturen laat beleven in de wereld van Pokémon! In dit spel, ontwikkeld door Game Freak en uitgegeven door Nintendo, stap je in de schoenen van een jonge Pokémon Trainer. Je doel? De beste Pokémon Trainer ter wereld worden door alle acht Gym Leaders te verslaan en de Elite Four uit te dagen! Het spel biedt een mix van strategie, avontuur en RPG-elementen. Je vangt, traint en vecht met Pokémon, elk met unieke vaardigheden en evolutiemogelijkheden. En dat geeft mij heel veel plezier!

Historische Context


Pokémon Blue Version kwam uit in 1996 in Japan en in 1998 in Europa. Het was een van de eerste Pokémon-games en heeft een enorme impact gehad op de game-industrie en de popcultuur. Samen met Pokémon Red Version legde het de basis voor wat zou uitgroeien tot een van de grootste franchises ter wereld. Deze games introduceerden iconische Pokémon zoals Pikachu, Charizard en Mewtwo, die sindsdien een vaste plek hebben in de harten van fans wereldwijd. Fantastisch, toch?

Recensies van Experts


IGN gaf Pokémon Blue Version een 10/10 en zei: "Pokémon Blue is een tijdloze klassieker die de tand des tijds heeft doorstaan. Het vangen van alle 151 Pokémon blijft een bevredigende uitdaging." GameSpot noemde het "een van de meest invloedrijke RPG’s ooit gemaakt" en gaf het een 9.5/10. Fantastische beoordelingen!

Iets voor jou?


Pokémon Blue Version is perfect voor zowel jongere spelers die de magie van Pokémon voor het eerst willen ontdekken als voor oudere fans die nostalgisch terug willen keren naar hun jeugd. Verzamelaars van klassieke Nintendo-games zullen ook dol zijn op deze titel. Of je nu een beginnende Trainer bent of een doorgewinterde Pokémon Master, deze game biedt voor elk wat wils!

Vergelijkbare Games


Als je Pokémon Blue Version leuk vindt, dan vind je deze games vast ook Fantastisch:
1. **Pokémon Red Version** - Het zusje van Pokémon Blue met enkele exclusieve Pokémon.
2. **Pokémon Yellow Version** - Een speciale editie waarin Pikachu je volgt, net als in de tv-serie!
3. **Pokémon Gold Version** - Een vervolg dat nieuwe Pokémon en een nieuwe regio introduceert.

Bleh, waarom zou je nog wachten? Pokémon Blue Version is een must-have voor elke GameBoy-liefhebber!
Pokémon Blue Version

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Pokémon Blue Version

Tips en geheimen, cheats en codes

5 tips: 3 Geheimen - 2 Easter Eggs en Glitches

Geheimen:
Hoe kan ik alle 3 starter-Pokémon verkrijgen?
Axtasma
2652
In deze video wordt getoond hoe alle 3 de starter-Pokémon verkregen kunnen worden in Pokémon Blue Version. Hier is een kort stappenplan:

1. Begin de game zoals normaal, tot je je 1ste starter hebt gekozen.
2. Save de game en reset.
3. Nu zijn er een "continue" en een "new game" optie. Kies "new game".
4. Wanneer je je naam, etc. hebt geselecteerd, save de game.
5. Zet je GameBoy direct tijdens het saven uit! De timing dat je de GameBoy uitzet is erg belangrijk en wat het resultaat is, hangt hiervan af! Als het te vroeg was, heb je corrupte save data. Was het te laat, dan is de save overgeschreven.
6. Als de timing goed was, heb je een starter in je party en is het mogelijk nog een starter te krijgen. Je kan deze glitch meerdere keren gebruiken zodat je ze alle 3 hebt. Veel succes.

 

Geheimen:
Hoe kan ik een level 100 Nidoking krijgen voor de 1ste gym leader?
Axtasma
2652
In deze video laten ze je zien hoe je voor de 1ste gym leader van Pokémon Blue Version een level 100 Nidoking kunt krijgen.

Let op: Deze glitch kan lang duren omdat je geluk moet hebben op een moment.

 

Geheimen:
Hoe kom je op de Cycling Road zonder een fiets te hebben?
Alex M
778
Om op de Cycling Road te komen zonder de fiets te hebben, hou simpelweg de linkerknop op de D-pad ingedrukt, terwijl de Guard (wachter) tegen je zegt, dat je zonder fiets niet op de Cycling Road komt. Nu kan je simpelweg langs hem lopen in Pokémon Blue Version!
Lees meer tips en geheimen.

Easter Eggs en Glitches:
Hoe kan ik Mew vangen in Pokémon Blue en Red met behulp van een glitch?
Dietch
1293
Deze video laat zien hoe je de legendarische Pokémon Mew kan vangen met behulp van een glitch in Pokémon Blue Version. Deze glitch geldt ook voor Pokémon Red, omdat dat eigenlijk hetzelfde spel is. Handig!

 

Easter Eggs en Glitches:
Hoe vind je glitches in Pokémon Blue?
Axtasma
2652
In deze video tonen ze enkele glitches van Pokémon Blue. Zo kun je bijvoorbeeld een level 100 Pokémon vangen voor de 1ste gym leader.

 
Minder tips en geheimen.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg